ČISTOĆA RIJEKA

Održavanje zelenih površina

Sadnja biljnog materijala

1252 m² cvjetnih gredica na području grada Rijeke posađene sezonskim cvjećem zahtjevaju intenzivno održavanje kroz godinu. Na proljeće i jesen se vadi stari biljni materijal i sadi novi. Kroz godinu gredice se redovno pljeve, prihranjuju i zalijevaju. Njihov izgled, dizajn te vrste koje se sade planira projektant.

200 ukrasnih korita – biljni materijal u koritima se redovno održava, okopava, pljevi, prihranjuje i zaljeva, te se propale biljke zamjenjuju novima.

40 visećih vaza u pješačkoj zoni grada – postavljene na rasvjetne stupove, zahtjevaju specijalan pristup kod prihrane, zaljevanja i pljevljenja.

Orezivanje stabala

KD Čistoća d.o.o na području grada Rijeke redovito orezuje, pincira, okopava i prihranjuje oko 8500 drvorednih stabala, dok se mlada stabla u ljetnim mjesecima i zaljevaju.

Košnja i izgrabljavanje

U gradu Rijeci se oko 1 400 000 m² travnjaka i biljnog pokrova kosi 4 do 10 puta godišnje, na jesen izgrabljava od lišća, te se pripadajući grmovi orezuju na proljeće ili u jesen. Oko 9000 m² površine nalazi se pod živicom različitog uzrasta (neke i preko 3 m!) koje se nekoliko puta godišnje orezuje, okopavaju i prihranjuju. Površine u velikim gradskim parkovima se ljeti zaljevaju.

Pretplati se na RSS - Održavanje zelenih površina